Tämmöisen yllätyksen sain Virkulta ja Amalta, kiitos! Olen todella otettu ja ihmeissään. =)

1214065.jpg


Minulla on nyt hieman teknisiä ongelmia, en saa tähän liitettyä asiaan kuuluvaa tekstiä. =( Mm. Virkulle ja Amalle tätä olin myös ojentamassa ja heillähän teksti onkin jo. Menee vähän hankalaksi, joten epäreilusti skippaan nyt jatkon. Kiitän nyt kuitenkin ihan jokaista blogissani käynyttä ja heidän blogejaan! On aivan mahtavaa saada virtuaali-käsityöseuraa ja vinkkejä näppärästi suoraan omaan kotiin. Paljon hauskoja juttuja olen saanut lukea ja ihastella monia kuvia. Kiitos, kiitos, kiitos! <3

Toinen ongelma oli kuvien lataamisessa, mutta kappas kummaa, tänään se onnistui! Sain eilen valmiiksi äidille tekemäni huivin. Höyryttelin huivin auki silitysraudalla varovasti yläpuolella höyryä painellen ja pätkän kerrallaan levittäen. En tiedä miten muut tekee, mutta malttamattoman ratkaisu toimi oikein hyvin eikä pörrö mennyt yhtään lyttyyn. Vielä kun malttaisin opetella kuvaamaan kunnollisesti.

1214075.jpg
Pituutta tuli melkein kaikki kolme kerää, tässä havainnekuva siitäkin.

1214076.jpg
Lanka Schoeller&Stahl Elfin Puikot 6
Malli nro 8 / Moda 6/2007


Tykkäsin muuten minulle uudesta langasta, mutta värjäykset vaihtelivat todella paljon, mikä näkyy tuosta ensimmäisestä kuvasta. En muistanut yhtään kaupassa tarkistella värjäyseriä tai muutenkaan vilkaissa, sen kun nappasin vaan mukaani kolme kerää. Nyt kävi niin, että ekassa kerästä tuli leveä valkoinen raita, seuraavasta leveä v. pun raita ja viimeisestä, niin, siinä oli mm. t.rusk pätkää vähän joka välissä. Laittamalla punavoittoisen kerän keskimmäiseksi huivista tuli jotenkin säännöllisesti raidoitettu. Uskon äitini tykkäävän yllätyshuivistaan. Hänellä oli vasta isot juhlat, joihin en päässyt mukaan. Järjestin sitten muuta yllätystä hälle sinne yhdessä parin muun läheisen kanssa. Tämä huivi lähtee nyt sitten hälle ekstrana. Kuin halaus, jota en voinut mennä paikan päälle antamaan. <3

Huiviin liittyy vielä semmoinen seikka, että ne on neulottu puikoilla, jotka äitini on minulle antanut ollessani n. 14-vuotias. Aloitin silloin neulomaan täälläkin jossain esiteltyä puseroa, jonka valmistumista äitini suuresti epäili. No keskenhän se jäi, mutta nyt on näillä puikoilla sentään jotain saatettu loppuun! Oli kyllä raskaat puikot (suoraan 80-luvulta) etenkin näin kevyeeseen lankaan, mutta enhän mä raskinut niitä kesken työn poiskaan vaihtaa. =))

Neuloin eilen vielä yhden kaulurin Teddystä. Ohje Novitan Talvi 2006 nro 66, tehty Foxille ja puikoille 10. Minä tein kaseilla ja tuli taaperolle sopiva... Tarkoitus olisi tuunata sitä vielä ja tehdä parit isommat siitä viisastuneena. Kuviakin tuosta ekastakin laitan sitten vasta, kun on valmista.