Kiitos kaikille kärsivällisyydestä taukoillessani. Uusimmista töistä ei ole vielä kuvia, mutta tässä historian havinaa, joka kömpi vastaan eteisen kaapin kätköistä etsiessäni ihan jotain muuta. Valmistusvuosi sijoittuu jonnekin kahekskytluvun puoliväliin ja kyseessä on silloisen teiniprinsessan unelma. Olin juuri neulonut elämäni ensimmäisen neuleen paksusta ikävästä villalangasta koulun kässän tunnilla. Tahdoin tehdä jotain oikein ihanaa ihan itse valituista langoista ja silmissä siinteli muodikas ja häikäisevän makea pitkähihainen. Tulikohan sitten pojat liikaa mieleen vai mikä, mutta tätä pidemmäksi en koskaan päässyt:

685330.jpg

Hieman vinoon on käynyt neulos, puikko irronnut, toisen olen nähnyt jossain laatikoissa yksinään. Lanka on Pirta Candy eli  67 % viskoosia 21 polyamidia ja 12 polyakryylia, oujee. Hintalaputkin ovat säästyneet.

685337.jpg

Kuulostaa aika hintavalta vai kuvittelenko? Muistelen äitini sponssanneen langat ja huokailleen, että tuskin tuosta kuiten valmista tulee. Taidan kokeilla saisiko tuosta vielä jotain, päälleni se ei tosin taida mahtua enää. Miten pieni minäkin olen joskus ollut. Huokaus.

Samaisessa pussissa oli toinenkin löytö, joka viimeistään sai sydämmeni hypähtämään ilosta. Pieni neuleliivi, jolle voisi olla käyttäjäkin. Vaiheeseen jäänyt tämäkin:

685332.jpg

 

Otan vain saumoja auki, laitan napit olalle ja neulon resorit. Kaula-aukon koko täytyy ensin tarkistaa, sitä joudun ehkä isontamaan. Lankaakin olisi vielä jäljellä, merkistä ei ole aavistustakaan. En yhtään muista sitäkään, miksi kummassa olen liiviä alkanut tekemään. Teinköhän sitä peruskoulussa ja lukukausi loppui kesken? Kuvassa näkyy vähän kiiltävää kuitua, se on tarttunut tuosta teiniprinsessan unelmasta.

Sitten tähän päivään. Olen ilmoittautunut mukaan maskottien yhteisvirkkaustempaukseen ja hädässä yritän jotain saada kasaan, aika loppuu kuun lopussa. Idea on vaihtunut aloittamisen jälkeen, yksi lanka loppui kriittisesti kesken, piti taas muuttaa ajatusta ja nyt sitten loppui täyte. Hei mutta nyt tuli oivallus! Laitankin lankapätkäni täytteeksi. Olen todellakin kerännyt langanpätkäni yhteen pussiin, nyt niille on viimeinkin käyttöä. Tässä ihan pikkuinen kurkistus tulevaan:

685333.jpg