Lisää keskeneräisiä. Ei löytynyt kivaa neuletakkiohjetta, joten teen pitkän liivin. Pintaneulos tuntuu syövän tolkuttomasti lankaa, etenkin suositusta numeroa pienemmillä puikoilla. Toteutan hommaa kierrepuikoilla, joten eteneminen tuntuu etanan vauhdilta.

761791.jpg

Malli Novita Syksy 2007 Nro 22

Kierrepuikko 3 Lanka Seiskaveikka raita ja lila

On tuossa muutakin vikaavikaa, sillä raitalangalla neulottuna pintaneulos näytti nurjakerroksella todellakin nurjalta, joten keikautin neuleen toisin päin ja jatkoin liilalla langalla purkamatta pintaneuloksella tehtyjä raitoja. Toivon kovasti, ettei se käytössä näy. Lisäksi silmukoita luodessa viimeisimpiin silmukoihin tuli oranssin sijaan sinistä langanosaa, mutta menköön käsityöleimana...

Toinen tekele on Malibu-keeppini. Piti valmistua jo kuukausi sitten, mutta...

761811.jpg

Malli lähes omasta päästä

Koukku nro 6 Lanka Novita Malibu

Aloitin jonkin mallin avulla, mutta aloin säveltää, jonka seurauksena keeppi leveni liikaa. Välillä loppui lankakin. Nyt mietin kuumeisesti purkaako puolet pois vai mitäköhän. Reunatkin pitää siistiä ja kauluspuolelle keksiä jotain. Entä kiinnitys? Virheitäkin olen tehnyt kuvioinnissa. Ainoa oikea ratkaisu on ehkä purkaa, mutta en ole siihen vielä henkisesti valmis. Ääh.

Loppukevennys. Teen usein käsitöitäni julkisilla paikoilla ja erinäisissä kulkuneuvoissa. Toisen käsityöläisen tunnistaa parhaiten siitä, kun hän yrittää erittäin vaivihkaa salaa vilkuilla mitä teen katkaisematta kuitenkaan niskaansa. Kurottuu hiljaa omalta paikaltaan käsitöitä tekevän suuntaan, kääntää päätään aavistuksen verran, nojaa epämukavasti taakse päin nähdäkseen paremmin, horjahtaa ja kääntyy pois hämmentyneenä vain aloittaakseen kuikuilun uudestaan heti tilaisuuden tullen. Catch You! ;D Toimin itsekin samalla tavalla.