Päätin olla kiusaamatta itteeni millään ylimääräisillä aikarajoitteisilla projekteilla, kuten muuten niin mukavilla Virkkausringin tempauksilla. Sattui vain niin somasti, että tuli tarve tossuille ja sopivasti Virkkausringissänkin Tossukuu menossa. Helppo ja nopea tossuohje löytyi kyseisen kerhon sivuilla olevasta linkistä, joka menee Käspaikan sivuille. Palatossut oli tuleman ja säkällä heti osui sopiva kokokin. Ennen tossujen kokoamista jouduin tiukan paikan eteen, kun en kuvan avulla heti tiennyt, mikä pala tulee mihinkin. Joten tekniikka apuun, ensin  valmistui Prototyyppi:

964881.jpg

Eiks oo hiano? =)) Tarkka huomaa, että sieltä törsöttää lankanpätkää. Oli kätevä sinne säilöö päättelyistä jääneet pätkät. Proto syntyi näin: A4 tietsikan ruutua vasten ja siitä jäljensin kaavan, sit vaan teippailin ohjeen mukaan. Numerot muistin kirjoittaa kesken kokoamisen, siitä kaunis ja ah niin selkeä käsiala. Näin selvisi seuraavaa:

Pohjapalat: 3,6   Kantapää: 2   Kärki: 5  Sivut: 4,8   Varsipalat: 1,7

Lopulta syntyi sit ne oikeetki tossut. Lisäsin reunaan kierroksen kiinteää silmukkaa ja toisen nirkkoja.  Koukutin kaksinkertaisella erivärisillä langoilla palat, vaikka en itse oikein tykkää siitä syntyvästä laikkuefektistä. En siis erikseen ostanut lankoja tätäkään työtä varten, vaan otin varastoistani mitä sattui olemaan. Pieni omistaja tykkäsi tossukoistaan ja se on hyvä se.

964878.jpg

Sama vielä sivusta:

964879.jpg

Malli http://www.kaspaikka.fi/neulonta-A&O/asusteita_vaatteita/sukat-tossut/palatossut.html

Lanka Novita Wool      Koukku 5

Pari viikkoa sitten aloitin yhdet pikkutossut, mutta olen hieman hakoteillä niiden kanssa. Valmistuvat, ehkä eivät ja ehkä Tossukuun aikaan, ehkä ei. En ota stressiä.